Zodra het warme dagen worden dan is het absoluut heel belangrijk dat u zelf koel blijft, maar ook uw hond verkoelen is heel erg belangrijk. Er zijn vele verschillende producten op de markt om deze verkoeling te kunnen geven zodat uw hond de verkoeling krijgt die het nodig heeft. Niet alleen het geven van een koud bakje water of een verkoelend plekje aanbieden is voldoende, want oververhitting ligt al snel op de loer bij honden. Dit heeft te maken met het feit dat honden minder zweetklieren hebben waardoor de warmte niet goed kan. Zo zijn de honden dus afhankelijk van hun baasjes als het gaat om verkoeling.

Rusten op een cooling mat

Om uw hond te laten rusten op een koel plekje kun je kiezen voor een cooling mat, oftewel een koelmat. Deze matten zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik zijn en uw hond volledig wordt gekoeld en kan er fijn op liggen. Door een speciale techniek werken deze cooling matten niet op elektriciteit of dient u ze eerst in de vriezer te plaatsen, maar wordt de mat juist koud door het fysieke contact van de hond. U kunt deze matten in vele verschillende maten, vormen en kleuren aanschaffen. Zo is er altijd wel een koelmat geschikt voor uw hond. Of het nu om een klein exemplaar of een hele grote gaat; er is keuze genoeg in het ruime assortiment dat u kunt vinden in de webshop.

Een koele wandeling maken

Om u lieve hond altijd lekker koel te kunnen houden is een koelmat alleen niet genoeg. Wanneer u gaat wandelen is een verkoelend vest een hele goede uitkomst. Deze verkoelende vesten zijn net als de koelmatten heel eenvoudig in gebruik houdt uw hond op een veilige en verantwoorde wijze koel. Het voordeel van deze verkoelende vesten is dat ze tot wel 5 dagen koel blijven. Dit doet u door het vest te activeren met water in combinatie met een verkoelende gel. Gemakkelijker kan bijna niet en u bent ook nog eens zeer milieuvriendelijk bezig. De verkoelende vesten zijn gemakkelijk aan te brengen rondom de middel van uw hond. Zo is deze weer beschermt tegen oververhitting en hittestress.

Verkoelende bandana

Een hele mooie, goedkope en functionele oplossing om uw hond van verkoeling te voorzien is de aanschaf van een verkoelende bandana. Dit is een product dat u eenvoudig rondom de hals van uw hond kunt plaatsen en waarbij deze dan verkoeling krijgt rondom de hals en op de borst. Deze bandana’s zijn eenvoudig te verkoelen met alleen water of in combinatie met een verkoelende gel. Met deze verkoelende gel blijft de bandana wel tot 5 dagen een verkoelend effect geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *