Wat is Ripple? Het bedrijf Ripple ontwikkelt het Ripple netwerk voor financiële instellingen door het het aanbieden van de Ripple xCurrent software. Deze software gaat om het verwezenlijken van een superieure interoperabiliteit tussen de verschillende al bestaande digitale ledgers van banken.

Het protocol maakt gebruik van het InterLedger Protocol (ILP) om o.a. een bank in Korea op een goedkope en super snelle manier fiat valuta (zoals de Amerikaanse Dollar) over te boeken naar een bank in Japan in Japanse Yen voor minimale omzettingskosten.

Er is maar 1 transactieverwerking nodig. Deze xCurrent software maakt niet gebruik van de Ripple XRP cryptomunt. Het is optioneel. Het bedrijf Ripple zal natuurlijk zoveel mogelijk trachten om de interne XRP cryptomunt te promoten bij banken en financiële instellingen.

Dit zal Ripple doen met een andere software oplossing, de xRapid, deze maakt ook gebruik van de ILP en XRP en is ontwikkeld voor internationale betalingsverwerkers zoals MoneyGram en Western Union. Hier zal XRP de cryptomunt meer gebruikt zal worden voor het overboeken van vaak relatief kleine transacties van mindere buitenlandse valuta’s.